Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nastavlja sa učestalom praksom dovođenja gostujućih predavača koji su eminentni stručnjaci u svojim oblastima. U ponedeljak, 26. marta u 12 časova, u Amfiteatru 3 gostujuće predavanje održaće Tanja Maksić, ugledna istraživačka novinarka Balkanske istraživačke reporterske mreže (BIRN). Tanja će govoriti o praktičnim iskustvima i izazovima bavljenja istraživačkim novinarstvom u Srbiji danas, a nakon razgovora predviđena je diskusija sa studentima. Moderator će biti Aleksandar Pavlović.

Tanja Maksić, progam koordinator, član je tima BIRN Srbija od 2010. godine. Osmišljava i vodi projekte iz oblasti medisjkih politika i dobrog upravljanja. Tanja takođe sprovodi i istraživanja BIRN-a, zadužena je za osmišljavanje teme i metodologije istraživačkog rada, pisanje policy izveštaja i preporuka, kao i osmišljavanja daljih akcija javnog zagovaranja. Iako je studirala novinarstvo, Tanja se još na fakultetu specijalizovala za monitoring medija, posebno analize sadržaja medijske produkcije i medijsku ekonomiju. Posebno je angažovana na zagovaranju transparentnog budžetskog finansiranja medija.

Tanja je završila Fakultet političkih nauka u Beogradu, a pre BIRNa radila je je Asocijaciji nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i bila saradnik Medija centra Beograd.

Pozivamo sve zainteresovane studente i kolege da prisustvuju ovom događaju.