Promocija knjige „Sociologija sporta“ autora akademika dr Višeslava Krsmanovića u izdanju Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ održana je u sali Skupštine Opštine Novi Beograd. Ovo je još jedna dragocena stručna literatura u izdanju našeg fakulteta.

O knjizi su govorili recezent emeritus prof. dr Ljubiša Mitrović, kao i sam autor Višeslav Krsmanović. Promociji je prisustvovao i Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport.

Knjiga analizira odnos između pojedinih segmenata društva i sporta kao značajne društvene pojave. Naglasak je na uticaju društva na različite sportske aktivnosti, podeli sporta na školski, rekreativni i takmičarsko – vrhunski, kao i na društvenim promenama koje značajno utiču na sam smisao i strukturu sporta. Kao sociolog i trener ističem da je u osnovi sporta i čoveka kao ljudskog bića kretanje. Veliku zahvalnost dugujem Fakultetu za sport jer je izdao ovu knjigu i uvrstio u svoje udžbenike, pa će se koristiti na osnovnim i master studijama“, rekao je akademik dr Višeslav Krsmanović.

Program je vodila asistentkinja Fakulteta za sport Marija Todorović, kojoj je autor uručio udžbenik i na taj način simbolično dao zadatak da nastavi tamo gde on staje, tj. da se posveti sociologiji sporta onako kako su njih dvoje i planirali.

U drugom delu svečanosti održana je promocija akademika dr Višeslava Krsmanovića u redovnog člana Evropske akademije nauka u Odeljenju nauka. Tim povodom su govorili baronesa Snježana Rajačić, predsednik Akademije, akademik dr Mladen Bodiroža i akademik dr Milo Petrović.