Svakom  projektu potreban je logotip kako bi se vizuelno dočarala suština aktivnosti sadržanih u onome što sprovodi određena organizacija. WISE projekat koji sufinansira program Erasmus + sport nije izuzetak. Zato je asocijacija ECOS u ime projektnog konzorcijuma nedavno otvorila konkurs za izradu logotipa za grafičke dizajnere i kreativce.

Krajnji rok za predstavljanje predloga je 31. mart, a svi logotipi se mogu predati putem posebne stranice na veb-sajtu asocijacije ECOS. Autor najboljeg logotipa dobiće nagradu u novčanom iznosu od 250 evra, a ime autora biće posebno istaknuto na veb-sajtu projekta.

Šta je WISE projekat?

WISE projekat je usmeren na podsticanje učešća u sportu i fizičkim aktivnostima s obzirom na to da je glavni cilj ovog projekta utvrđivanje uticaja vežbanja i zdravog života na telesni sastav mladih žena od 15-24 godina. Projektom se definiše i specifičan WISE program vežbi – multidimenzionalni model sprege između telesnog sastava, načina života i ishrane koji bi omogućio pravljenje optimalnih obrazaca ponašanja u životnim navikama kao planiranu korektivnu meru, ali i stimulisao žene u zemljama Evropske unije da ne odustaju od sporta.