Profesori Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ važe za najuglednije stručnjake u svojim oblastima. Shodno tome i ne čudi što naše nastavno osoblje često učestvuje na stručnim tribinama, raznim seminarima i naučnim skupovima kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Minulog vikenda na Zlatiboru je održan Kongres psihologa Srbije, uz prisustvo predsednika društava psihologa Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske i naših naučnika koji rade u inostranstvu, gde je zapaženo učešće imala i naša profesorka Mirjana Vuksanović. Ona je održala veoma zanimljivo predavanje na temu „Interesovanja studenata Fakulteta za sport za učenje psihologije“.

– Pokazalo se da studenti vole psihologiju i da postoji veliko interesovanje za psihološke teme – iznosi neke od zaključaka iz svog naučnog rada prezentiranog na Zlatiboru prof. dr Mirjana Vuksanović  i dodaje:

– Studenti su odgovarajući na upitnik izjavili da im je učenje psihologije pomoglo u prepoznavanju problema iz svakodnevnog, ali i sportskog života, i da im je to pomoglo u rešavanju tih problem. Takođe, studenti su visoko ocenili predmet psihologoje sporta iako su ga svrstali među najteži predmet na godini – konstatovala je prof. dr Vuksanović.

Ovaj naučni rad naše uvažene profesorke izazvao je veliko interesovanje psihologa, pogotovo onih koji predaju na fakultetima, pre svega zbog interesantnosti teme i dobijenih rezultata. Njihov opšti utisak i zaključak je bio da se na Fakultetu za sport otvorilo značajno polje za izučavanje psihologije.