Dekan Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ prof. dr Nebojša Čokorilo učestvovao je na međunarodnoj konferenciji u Sjedinjenim Američkim Državama. Konferencija globalnog udruženja za zdravlje i fitnes (IHRSA) održana je u Dalasu.

Misija IHRSA je da razvija, štiti i promoviše industriju zdravlja i fitnesa, i da svojim članovima pruži prednosti koje će im pomoći da budu uspešniji. IHRSA i njeni članovi, fakulteti, zdravstveni klubovi i fitnes objekti, teretane, banje, sportski klubovi i industrijski partneri, posvećeni su tome da svet čine zdravijim kroz redovno vežbanje.

Na konferenciji je održano 45 edukativnih sesija i 17 praktičnih radionica. Predavači su bili vodeći stručnjaci iz oblasti vežbanja i zdravlja. U posebnom delu konferencije organizovan je sajam na kojem su se predstavili vodeći brendovi sportske opreme u fitnesu.

Jedan od predavača bio je i čuveni Dr Kenneth H. Cooper, koji se smatra osnivačem i začetnikom fitnes pokreta kroz svoju organizaciju Cooper Aerobics. Tema njegovog izlaganja bila je „Korisnije je i isplativije sprečiti bolest, nego pronaći lek“ (It is More Beneficial and Cost Effective to Prevent Disease Than it is to Find a Cure).