Studijski programi, jedinistveni u našoj zemlji i regionu, kao i vrhunski nastavni kadar su najveći kvalitet Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”. Na studijskom program Sportsko novinarstvo, prof.dr Tatjana Ćitić je najbolji primer kako spojeno teorijsko znanje i praksa daju vrhunske rezultate.

Tatjana Ćitić je pomoćnik izvršnog direktora za razvoj i nove poslove RTS i rukovodilac Službe medijskih usluga RTS, dok je na Fakultetu za sport angažovana kao nastavnik na predmetima Komunikologija, Sportsko radio novinarstvo i Sportsko TV novinarstvo. Autor je knjige “Savremena televizija i osnove TV novinarstva” u izdanju Fakulteta za sport.

Naši studenti na studijskom programu Sportsko novinarstvo često ističu prof. dr Tatjanu Ćitić kao nekoga ko je među najzaslužnijim za znanje i ljubav prema profesiji sportskog novinara, koje su stekli na Fakultetu za sport.

„Nastojimo da naše studente pripremimo za rad u svim medijima, a posebno u integrisanim redakcijama.Budući da predajem novinarstvo u elektronskim medijima (radio i TV) svako ko prođe te predmete sutra može da bude ravnopravni član sportske redakcije, ali i bilo koje druge redakcije u velikim medijskim sistemima“, ističe Tatjana Ćitić.

S obzirom da je u svakodnevnom kontaktu sa medijima, Tatjana Ćitić je mogućnosti da svoje bogato iskustvo prenese budućim akademskim građanima.

Rad sa studentima je prilika da prenesem svoje praktično znanje, ali i sva teorijska saznanja do kojih sam došla baveći se medijima od 2007. godine, kada sam magistrirala na digitalnoj televiziji, a kasnije, 2010. i doktorirala na njenom razvoju u Srbiji. Smatram da su iskustvo, znanje i vizija budućeg razvoja odlična formula za dobru pripremu mladih novinara. Oni znaju moj stav, koji često ponovim, da u novinarstvu nikada ne smeju biti osrednji. Mi na Fakultetu za sport im nudimo priliku da dosta toga nauče što će im pomoći da se dobro plasiraju na medijskom tržištu“.

Nekoliko naših studenata je već počelo da gradi ozbiljne karijere, a brojne nagrade koje su završile u njihovom rukama su dokaz koliko se sa njima kvalitetno radilo u našoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Ponosna sam na naše najbolje studente koji su pokazali i tokom studija, a i sada u redakcijama u kojima su angažovani, znanje, veliko interesovanje, radoznalost i strast prema ovom zanimanju. Uz to idu i zapaženi rezultati. Među njima su i laureati Udruženja sportskih novinara Srbije Dejan Karović i Đorđe Samoilović, u kategoriji mladih sportskih novinara, kao i drugi mladi novinari, među kojima je i Jovana Vulinović kojoj je ukazana prilika preko javnog konkursa da bude deo najmlađe RTS- ove redakcije kanala RTS Nauka, a sada je novinar Informativnog programa RTS-a“, spomenula je samo neke od naših studenata Tatjana Ćitić.

U ponedeljak 3. oktobra u klupe ulazi nova generacija studenata Fakulteta za sport, a broj onih koji upisuju studijski program Sportsko novinarstvo, raste iz godine u godinu.

„Radujem se svakom novom prijemu naredne generacije studenata sportskog novinarstva. Mentorski ih pratimo do odbrane diplomskog rada. To je prilika da se podsetimo njihovih početaka, razvojne geneze i zajedno zaključimo, kroz izradu istraživačkog TV priloga ili članka, sa kakvim znanjem izlaze iz naših klupa“, zaključila je prof. dr Tatjana Ćitić.