Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ poznat je izmeđ ostalog i po tome što je veliki broj vrhunskih sportista odlučio da upravo ovde stekne akademsko obrazovanje.

Neven Majstorović spada u tu odabranu grupu. Proslavljeni libero odbojkaške reprezentacije Srbije tokom svoje sjajne karijere osvojio je između ostalog evropsko zlato i bronzu sa nacionalnim timom,  a takođe je stigao i do najsjanijeg odličja u Svetskoj ligi.

Uporedo sa sportskom karijerom, Neven je na našem fakultetu upisao studije na studijskom programu Trener u sportu, koje je uspešno okončao. Majstorović je odbranio diplomski rad na temu „Specifičnosti treninga libera u odbojci“.

Mentor je bio prof. dr Nemanja Ćopić, a u komisiji su bili doc. dr Svetlana Petronijević i doc. dr Vladan Radonjić.

„Iako nemam strah od javnog nastupa, moram da priznam da sam sada imao malu tremu, iako sam bio na svom terenu u oblasti koju odlično poznajem. Branio sam rad pred stručnim ljudima i bila je velika odgovornost. Veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo i mislim da sam na pravi način stavio tačku na studiranje na Fakultetu za sport“, istakao je Neven Majstorović.

Odbojkaški as je 2019. godine odlučio da upiše Fakultet za sport, iako je dao veliki broj ispita na Fakultetu za fizičko vaspitanje.

Bio je to pravi potez. Ovo je praktično jedina visokoobrazovna ustanova koja daje vrhunskom sportisti mogućnost da uskladi obaveze na terenu i fakultetu. Ja sam došao na nagovor profesora Vladimira Koprivice i stvarno sam oduševljen onim što sam dobio na Fakultetu za sport. Na prvom mestu bih stavio razumevanje i sjajan nastavni kadar. Sada imam najbolji mogući spoj teorije i prakse i ovo je bio najbolji početni korak ka trenerskom pozivu“.

Neven je ove godine odlučio da okonča profesionalnu sportsku karijeru i odmah je dobio priliku da se bavi trenerski poslom. U narednoj sezoni predvodiće novog superligaša Karađorđe iz Topole.

Sjajno je što sa diplomom Fakulteta za sport imam trenersku licencu. Dobio sam izvanrednu priliku na početku nove karijere i na meni je da je iskoristim. Imam dobru ekipu i očekujem da ćemo kako vreme bude prolazilo biti sve bolji i bolji. Trenerski poziv je moje buduće životno opredeljenje“, kaže Majstorović.

Veliko iskustvo za svoj budući poziv Neven je stekao tokom leta, kada je bio uz seniorsku reprezentaciju Srbije tokom priprema za Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Sloveniji.

Ogromnu zahvalnnost dugujem selektoru Igoru Kolakoviću i njegovom timu. Video sam neke stvari iz drugog ugla, na koje kao igrač ne obraćate toliko pažnje. Imamo sjajnu reprezentaciju, koja jednostavno spletom nekih okolnosti nije ostvarila bolji plasman od devetog mesta. Međutim, treba verovati u ovu grupu momaka, koje je ubeđen sam sposobna da se bori za odličja na najvećim takmičenjima“, zaključio je Neven Majstorović, još jedan iz plejade vrhunskih asova, koji je diplomirao na Fakultetu za sport.