Radmila Zagorac, studentkinja četvrte godine na studijskom programu Trener u sportu na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, dobila je nagradu „Jovan Mikić Spartak“, najprestižnije sportsko prizanje u Vojvodini. Najboljima u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini ova nagrada se dodeljuje od 1967. godine.

Zagorac, reprezentativka Srbije u dizanju tegova, je u proteklih godinu dana sa juniorskih i seniorskih šampionata Evrope i sveta Srbiji donela šest odličja, među kojima je istorijska bronzana medalja sa šampionata Evrope za seniorke u Tirani, prvo u istoriji naše zemlje u najjačoj konkurenciji.

Presrećna sam zbog ovog priznanja. U proteklih godinu dana u reprezentaciji smo rušili, pre svega, sopstvene rekorde, a ja sam uspela da na seniorskom šampionatu Evrope osvojim prvu istorijsku medalju u ovom sportu u konkurenciji dama sa prostora bivše Jugoslavije. Veoma sam zahvalna mom treneru i selektoru reprezentacije Zoranu Panteliću, koji je nesebično uložio trud i rad da bi i ovaj sport konačno bio uvršten u našu uspešnu olimpijsku porodicu,“ izjavila je Radmila Zagorac.

Kao svoj najvažniji cilj u narednom periodu, Radmila, takmičarka Herkulesa iz Bača, ističe želju da izbori učešće na najvećoj smotri svetskog sporta.

Volela bih da izborim vizu za Pariz 2024. godine i da budem prva žena iz Srbije koja će u ovom sportu učestvovati na Olimpijskim igrama“, dodaje Zagorac.

Radmila Zagorac blista na sportskom polju, ali i ne zapostavlja obaveze na Fakultetu za sport. Čestitamo Radmili veliko prizanje i želimo puno uspeha u nastavku sportske i akadamske karijere.