Beograd, sreda 01.04.2015. godine.

U nastojanju da svojim studentima obezbedi najkvalitetnije školovanje, a to znači i blizak odnos sa praksom, Fakultet za sport će im omogućiti upoznavanje i druženje sa istinskim sportskim veličinama, različitih orijentacija, struka i specijalnosti. Autoritetima koji dolaze iz realnog sportskog ambijenta, afirmisanim sportskim stručnjcima. Sa realizacijom tih aktivnosti započeto je u sredu, 01. aprila.

Trener nacinalnog tima Srbije i nacionalnog šampiona Crvene zvezde, proslavljeni vaterpolo reprezentativac, Dejan Savić, bio je gost Fakulta za sport. Poseta je bila višestruko korisna. Trofejni as je održao predavanje studentima i saradnicima, u kome je govorio o aktuelnom stanju u vaterpolo sportu, izazovima sa kojima se suočava, načinu rada u klubu i reprezentaciji, motivaciji, selekciji, timskom duhu, autoritetu i mnogim drugim važnim aspektima trenažnog procesa, kao i o važnosti rada trenera mlađih kategorija u stvaranju budućih reprezentativaca. Na početku svog izlaganja Savić je posebno istakao činjenicu da je poslednjih petnaest godina, svoje igračke karijere, beležio svaki trening kroz koji je prošao. Da je to ogromno iskustvo rada sa najboljim trenerima u istoriji ovog sporta, pre svih pokojnog Nenada Manojlovića, kog je imenovao za svog vaterpolo oca, preko Ratka Rudića, Nikole Stamenića i Petra Porobića, sačuvano i da mu je želja da tom opusu doda i svoj pečat. Odgovarajući na postavljena pitanja, selektor se kritički osvrnuo i na izvesnu promenu pravila u vaterpolu, koju, kako je naglasio, ne podržava ni jedna zemlja. Nakon predavanja studenti su iskoristili priliku da se fotografišu sa čuvenim vaterpolistom.

U razgovorima sa menadžmentom Fakulteta, selektor Savić je podržao projekat osnivanja Legata Nenada Manojlovića, koji je Fakultet za sport pokrenuo. Istakao je i spremnost da se aktivnije uključi u edukaciju budućih vaterpolo trenera, ali i da se angažuje na vlastitom usavršavanju, kroz programe koje realizuje Fakultet.

Kao mali znak pažnje i zahvalnosti, za sve što je uradio za srpski vaterpolo, predsednik Saveta Fakulteta za sport, gospodin Bojan Sekulić, uručio je dragom gostu skroman poklon.