Od malih nogu je znala da je sport njena sudbina. Zato je Snežana Šarčević izabrala Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ kao mesto gde će steći akademsko obrazovanje.

Na studijskom programu Menadžment u sportu je jedan od najboljih studenata. Zbog odličnih ocena, Snežana je nagrađena umanjenjem školarine od 300 evra.

Ovo mi najviše znači kao podsticaj da nastavim da učim kao do sada. Finansijski aspekt mi iskreno nije toliko bitan, koliko činjenica da se ceni trud i znanje“, istakla je Snežana Šarčević.

Za Fakultet za sport je saznala preko interneta.

Videla sam neke osnovne stvari. Raspitala sam se posle malo više i lako donela odluku da se upišem. Htela sam da budem u sportu, ali sam znala da neću sigurno u trenere. U prvoj godini sam krenula na Sportsko novinarstvo, a onda se u drugoj prebacila na studijsi program Menadžment u sportu. I mislim da sam tu svoj na svome.“.

Snežana ističe da je od Fakulteta dobila i više nego što je očekivala.

Profesori su sjajni, predavanja zanimljiva. Ono što je najvažnije dostupni su za sva pitanja, otvoreni, jednostavno nas motivišu da konstantno napredujemo. Na mom studijskom programu ja bih posebno izdvojila profesore Milana Radakovića i Zorana Mašića“.

Uporedo sa studiranjem, Snežana Šarčević radi i kao generalni sekretar Fudbalskog kluba Umka.

„Zadužena sam za sve. Odnose sa medijima, društvene mreže. Stvarno se maksimalno trudim da budemo što više promovisani. Moja ambicija je da se bavim ovim poslom kroz nekoliko godina u nekom većem klubu. Sport je moja sudbina, roditelji su mi bili aktivni sportisti, ja sam dugo trenirala tenis, to je oblast u kojoj se najbolje snalazim“, kaže Snežana.

Iako je tek druga godina, Snežana već planira da upiše i master studije na Fakultetu za sport.

To je logičan put. Ovde sam se pronašla, a znanja nikada nije dosta. Tako da ću sigurno posle osnovnih, upisati i master studije“, zaključila je Snežana Šarčević.

Zbog velikog interesovanja koje vlada za studijske programe Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, predupisna prijava za školsku 2023/2024 godinu počela je 20. novembra i trajaće do 15. aprila 2023. godine. Fakultet za sport ima tri studijska programa na osnovnim studijama: Trener u sportu, Menadžment u sportu i Sportsko novinarstvo.