Podizanje nivoa stručnost kadrova koji rade u srpskom sportu jedan je od zadataka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Upravo sa tim ciljem potpisana je saradnja sa Sportskim savezom Grada Sremska Mitrovica.

Sporazumom koji je postignut definiše se permanentna edukacija sportskih stručnjaka koji su članovi Sportskog saveza iz ovog vojvođanskog grada:

– Započeli smo edukaciju za operativne trenere i u prvoj grupi imamo 25 kandidata – sa ponosom ističe Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica koji je sa dekankom Fakulteta za sport prof. dr Ivankom Gajić potpisao sporazum.

– Naš cilj je da imamo što više edukovanih trenera, jer ćemo samo uz njihov kvalitetniji stručan rad moći da beležimo još bolje sportske rezultate. Upravo to će nam i omogućiti ova saradnja sa priznatom visokoobrazovnom institucijom kakva je Fakultet za sport na Novom Beogradu. Ovo će biti saradnja na duže staze i siguran sam da će biti veoma uspešna – konstatovao je Crnić.

O značaju sporazuma koji je potpisan govori i podatak da Sportski savez Sremske Mitrovice ima čak 128 klubova i sportskih organizacija od kojih je čak 64 iz sportova prve kategorije. Takođe, čak 57 odsto dece školskog uzrasta u Sremskoj Mitrovici se bavi sportom po čemu je ovaj grad među najuspešnijim u Srbiji.