Beograd, 11.03.2016.

U saradnji sa Atletskim savezom Srbije, Fakultet za sport Univerziteta „UNION – Nikola Tesla“ je svojim studentima obezbedio organizovani obilazak nove Atletske dvorane koja je svečano otvorena 1. marta 2016. godine.

Studente je, u ime Atletskog saveza Srbije, ugostio generalni sekretar Saveza, Slobodan Branković. Nekadašnji evropski prvak u atletici je bio sjajan vodič studentima u obilasku dvorane. Oni su imali priliku da  vide sve prostorije i upoznaju se sa kapacitetima i mogućnostima ovog sportskog objekta.

Gospodin Branković ističe da je Atletska dvorana, pre svega, trenažnog tipa i ne samo što omogućava atletičarima adekvatne uslove treniranja, već će uštedeti Atletskom savezu državni novac koji se daje za pripreme atletičara van zemlje. On je u svom obraćanju studentima istakao važnost upornosti i istrajnosti u onome što rade.

Da biste uspeli u životu, morate sebi da zacrtate jasne ciljeve. Da budete svesni da će do tih ciljeva biti mnogo teško stići. Ne treba da se razočarate kada jedan dan ne bude sve onako kako ste naumili nego bude potpuno suprotno od onoga što ste učili u školi. Ali to ne treba da vas obeshrabri. Samo treba da vam da još veći motiv da i dalje budete uporni u realizaciji svojih ciljeva – poručio je gospodin Branković koji je nakon sjajne sportske karijere, izgradio i zavidnu karijeru menadžera u sportu.

Generalni sekretar Saveza je govorio i o budućim planovima koji se tiču izgradnje infrastrukture tj. atletskog trenažnog centra i hotela, čime bi se srpska atletika pozicionirala kao regionalni razvojni centar Svetske atletske federacije.

Studentima se obratio i predsednik Saveta Fakulteta za sport, Bojan Sekulić.

– Svaka sportska organizacija, koja planira da opstane i uspe na tržištu, mora da obezbedi stručan kadar. Fakultet za sport obrazuje prve generacije koje će se adekvatno nositi sa pozivima novinara, menadžera i trenera u sportu. Treneri na akademskom nivou do nedavno nisu postojali, već se edukacija vršila samo na nivou strukovnih studija. Sport kao biznis, kao privredna i industrijska grana, kao društvena delatnost ima tendenciju stalnog razvoja, a vi ste napravili pravi izbor kada ste se odlučili za ovo zanimanje, jer mesta za sportske stučnjake ima. U Agenciji za privredne registre zavedeno je čak 10.000 sportskih klubova, a 90% nema stručne kadrove u skladu sa Zakonom o sportu – naveo je gospodin Sekulić u svom obraćanju.

Zahvaljujući Sporazumu o saradnji koji je Fakultet za sport potpisao sa Atletskim savezom Srbije, studenti će imati priliku da učestvuju u organizaciji Evropskog atletskog prvenstva 2017. koje će se održati u Beogradu. To je sjajna prilika da steknu nova znanja i iskustva, kao i kontakte koji će im otvoriti vrata mnogih sportskih organizacija i institucija.

Na kraju posete, osnivač Fakulteta, Bojan Sekulić, zahvalio se sekretaru Saveza i uručio simbličan poklon kao znak pažnje za nastavak odlične saradnje dve institucije.