Ovog vikenda u Čačku je održano prvenstvo Srbije za seniore i seniorke gde su nastupale i karatistkinje Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca i studentkinje Fakulteta za sport, Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ Jovana Vulinović i Jovana Preković pod rukovodstvom trenera Roksande Atanasov studenta master studija na našem fakultetu.

U kategoriji do 61kg Jovana Preković je osvojila zlatnu medalјu, a sve svoje protivnice pobedila na siguran i efikasan način i tako potvrdila svoju visoku formu koju pokazuje tokom čitave ove godine.

U kategoriji do 68 kg Jovana Vulinović je osvojila bronzanu medalјu. Naša studentkinja je u polufinalu izgubila od najbolјe srpske karatistkinje u ovoj kategoriji Aleksandre Cvrkote, ali je veoma sigurno pobedila u borbi za medalјu.

-Ovo prvenstvo Srbije je bilo ujedno i kvalifikaciono takmičenje za predstojeće prvenstvo Evrope za seniorke i senore koje će biti održano u Turskoj. Važno je napomenuti da je karate od  03. 08. 2016. godine postao Olimpijski sport i da će se naći na programu Olimpijskih igara u Tokiju 2020, pa tako i predstojeće Evropsko prvenstvo u Turskoj ima posebnu težinu. Nadamo se da će naše studentkinje i u Turskoj biti uspešne i da će se vratiti sa nekom od medalјa što bi bio sjajan rezultat. Da su ova naša očekivanja realna pokazueje i visko forma u kojoj se nalazi Jovana Preković koja je prošle godine na svom debi nastupu na seniorskom prvenstvu u Monpelјeu osvojila bronzanu medalјu – rekla je trener Roksanda Atanasov.

Našim studentkinjama želimo mnogo uspeha na predstojećim takmičenjima i plasman na Olimpijske igre.