U saradnji sa Atletskim savezom Srbije, Fakultet je svojim studentima obezbedio organizovani obilazak nove Atletske dvorane koja je svečano otvorena 1. marta 2016. godine. Poželjno je da svi studenti učestvuju i dođu na Fakultet za sport u petak, 11. marta u 9 časova kako bismo kolektivno otišli u obilazak.

Studente će, u ime Atletskog saveza Srbije, ugostiti generalni sekretar Saveza, Slobodan Branković.  On će govoriti o kapacitetima i mogućnostima Atletske dvorane, koja se prostire na 7.200 kvadratnih metara i ima četiri kružne staze dužine 200 metara. Unutrašnjost terena je predviđena za skok u dalj, skok motkom, skok u vis, bacanje kugle i osam staza po 60 metara.

Ova hala izgrađena je po standardima Svetske atletske federacije (IAAF), što je čini atletskim centrom regiona i jednim od najprestižnijih u Evropi.

Dođite da zajedno istražimo ovaj jedinstveni objekat zatvorenog tipa za atletiku na Balkanu, u kome će trenrati najbolji evropski atletičari pripremajući se za Evropsko atletsko prvenstvo 2017. godine u Beogradu.