Beograd, 03. 10. 2016.

Danas je na Fakultetu za sport svečano počela nova školska godina koju je obeležila dodela indeksa četvrtoj generaciji studenata. Program je vodila Katarina Sinđelić, dugogodišnja novinarka SportNetwork-a i studentkinja završne godine našeg fakulteta. Ovaj važan dan za naše studente uveličala je činjenica da su im indekse uručile srpske tekvondistkinje, Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, i Tijana Bogdanović, ovogodišnja vicešampionka u Riju, kao i njihov trener, mentor i selektor Dragan Jović.

dodela

Uvodnu reč i toplu dobrodošlicu uputila je dekanka Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić.

– U današnje vreme, znanje i informacije postaju ključni razvojni resursi, a intelektualni kapital postaje vrednost koja se u modernom svetu ceni više nego ikada. Pred savremene sportske trenere, menadžere i novinare koji prate ovu dinamičnu oblast, postavljaju se krupni izazovi, koji zahtevaju i adekvatno sticanje teorijskih i praktičnih znanja, koja će mlade ljude, odane sportskom pozivu, transformisati u istinske lidere – one koji su proaktivni, kreativni, inovativni, ali i fleksibilni, brzi u odlučivanju i u svemu fokusirani na kvalitet. Trudimo se da od naših studenata stvaramo pobednike, a vi ćete pobediti ukoliko budete primenjivali lekcije koje ćete ovde naučiti, ako stvorite viziju sebe u budućnosti i osmislite pravu strategiju ličnog i profesionalnog života. Hvala vam na ukazanom poverenju, a ja vam u svoje lično ime i u ime kolektiva koji predstavljam, želim puno uspeha u novoj školskoj godini – rekla je profesorka Gajić.

Poseban značaj praktične nastave, angažovanja i sticanje kontakata, istakao je prodekan, doc. dr Dragan Atanasov. Uspešnan početak profesionalnog ostvarivanja poželeli su osnivač i predsednik Saveta Fakulteta za sport, gospodin Bojan Sekulić, kao i prodekan za nastavu prof. dr Milan Mihajlović.

11

Nakon pozdravnih reči, prisutni su imali priliku da pogledaju snimke o uspesima i putu koji su prešle naše šampionke, Milica Mandić i Tijana Bogdanović.

– Kako biste ostvarili uspeh, najvažnije su dve stvari – disciplina i upornost. To je nešto što sam imala priliku da naučim od Milice. Želim vam srećan početak školske godine i nadam se da ćemo sledeće godine biti kolege – rekla je Tijana u svom obraćanju.

Poruku za studente imala je i Milica.

– Važno je da znate da ništa nije nemoguće. Sa sjajnim timom kakav ja imam, a i vi sa stručnim kadrom koji vam je na raspolaganju, uspeh je zagarantovan. Sve što vam je potrebno jeste dobra volja, rad, red i disciplina. To je ono što će doneti vrhunske rezultate. Pre svega treba da uživate u studentskim danima, da vredno radite i učite i to će se sigurno isplatiti – poručila je Milica.

Svojim rečima sumirao je i stavio tačku na sva prethodna izlaganja gospodin Dragan Jović.

Tekvondo asocijacija Srbije ima sjajnu saradnju sa Fakultetom za sport od njegovog osnivanja, što nam je mnogo pomoglo u našem razvoju. Pretpostavljam da ste svi ovde zato što volite sport, a sport je trenutno jedna od najboljih karika našeg društva. Za svaki sportski rezultat potrebno je imati dobrog menadžera, trenera i novinara, da to sve “upakuje“ i prenese onima koji ne mogu uživo da vide. Kada radite nešto što volite, 4 godine će vam “proleteti” kao 4 dana. Želim vam uspešan početak, da budete uspešni u svojim segmentima i da se bar rekreativno bavite sportom jer je to stvarno nešto što je potrebno svakom društvu. Budite hrabri da postavite pitanje, budite hrabri da odgovarate, budite hrabri da, i kada padnete, pokušate ponovo – zaključio je godspodin Jović.

10

Usledila je svečana dodela indeksa, fotografisanje i ugodno druženje. Studentima su indekse uručivali gospodin Jović, kao i naše olimpijke.

Fakultet za sport će se potruditi da svojim studentima omogući nezaboravne 4 godine sjajnog druženja, zanimljivih predavanja, kreativnih radionica i produktivne prakse. I dok smo još uvek na samom početku podsetimo se rečenice Majkla Džonsona: “Nikad ne odustajte. Jednom kada odustanete to postaje navika”.

Video sa ovog događaja možete pogledati OVDE.