Naši studenti nastavljaju da beleže odlične rezultate i osvajaju medalje na sportskim borilištima, ali i da polažu ispite. Tamara Živković, koja je student prve godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Trener u sportu, osvojila je titulu šampionke Srbije u dizanju tegova u kategoriji do 71 kilogram. U konkurenciji 23 takmičarke na državnom prvenstvu u Pančevu,  Tamara je sa 110 kilograma u izbačaju i 88 kilograma u trzaju imala najbolji rezultat.

– Nisam previše zadovoljno rezultatom, moglo je to i bolje, ali i ovo je bilo dovoljno za zlatnu medalju i zbog toga sam veoma srećna. Ono što je za mene najvažnije je činjenica da sam ostvarila normu za plsman na Evropsko prvenstvo – sa ponosom ističe Tamara Živković nakon što je položila ispit Teorija sporta kod prof. dr Vladimira Koprivice.

Dizanjem tegova aktivno se bavi tri godine, trenira u Partizanu, a na pitanje kako se i zašto odlučila da se bavi baš dizanjem tegova, Tamara odgovara:

– Kao mala sam trenirala rukomet u Lazarevcu i kada sam krenula u srednju školu više nisam mogla da idem na treninge. Međutim, pošto zaista obožavam sport, počela sam rekreativno da odlazim u teretanu. Upoznala sam druga koji mi je predložio da počnem da treniram dizanje tegova i bukvalno sam se zaljubila u taj sport – kaže Tamara i potom dodaje:

– Treniram pet puta nedeljno, po tri do četiri sata. Najteži deo u svemu ovome su povrede, koje su česte, one su praktično sastavni deo ovog sporta i one mi najteže padaju. Upale mišića su svakodnevne, ali na to se naviknete. Poptuno sam se pronašla u dizanju tegova i to je ono čime želim da se bavim i čemu ću se maksimalno posvetiti.

Tamara je oduševljena uslovima na Fakultetu za sport, ali i nastavnim programom i profesorima:

– Iskreno, nisam verovala da ću moći da uskladim svoje sportske obaveze sa Fakultetom, ali na sreću, prevarila sam se. Zaista svi profesori imaju ogromno razumevanje za naše takmičarske i trenažne aktivnoszti i stalno nam izlaze u susret i na taj način nam mnogo pomažu da naše obrazovanje ne trpi zbog zbog sportske karijere. Takođe, želim da naglasim da mi teorijsko znanje koje stiče u velikoj meri pomaže da bolje razumem trenažni proces i sigurna sam da će mi u nastavku bavljenja dizanjem tegova to pomoći da ostvarujem još bolje rezulate.

Za kraj, Tamara Živković otkrila nam je svoje ambicije:

– Velika mi je želja da osvojim medalju na Evropskom prvenstvu. Sport je moj život, i sigurno ću se i po završetku sportske karijere baviti dizanjem tegova kao trener, a u tome će mi pomoći obrazovanje koje ću steći na Fakultetu za sport – zaključila je Tamara.

Zanimljivo je istaći da je tehnički organizator Prvenstva Srbije u dizanju tegova u Pančevu bio takođe naš student master studija Filip Vlajić, a gost na ovom takmičenju bio je naš profesor na katedri za Trenere u sportu doc. dr Adam Petrović.