Tijana Jevtić, dugogodišnja novinarka u sportskoj redakciji Radio-televezije Srbije, održala je predavanje studentima Sportskog novinarstva na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Tijana je novinarsku karijeru započela pre više od 20 godina na Trećem kanalu, posle čega je dve godine provela na televiziji Sport Klub. Najviše se zadržala na RTS-u čiji je član i danas.

Iskusna novinarka je studentima pričala o izveštavanju sa Olimpijskih igara, ali  i o svim izazovima koji će se naći pred njima. Tijana je u predavanju koje je trajalo više od sat i po, odgovorila na sva pitanja koja su joj budući sportski novinari postavili.

Divno druženje i potpuno novo iskustvo za mene. Veoma se radujem što sam popodne podelila sa studentima sportskog novinarstva. Verujem da će većina njih uspeti da dostigne ono što je zamislila i da će se baviti ovim poslom. Drago mi je da sam videla dosta devojaka koje planiraju da budu u ovoj profesiji i nadam se da će naći svoje mesto u nekom od medija. Vremena se menjaju, prolaze krugovi i uvek je potrebno da neka nova mlada lica nastave da rade ono što su stariji započeli“, izjavila je Tijana Jevtić po završetku predavanja.