Svečanost povodom početka nove školske godine i dodele indeksa brucošima na imala je lepu uvertiru. Naime, Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ od danas u svom timu ima još jednog pouzdanog i renomiranog partnera iz sportske industrije. Reč je o televiziji Arena sport.

Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji koji su potpisali dekanka našeg fakulteta prof. dr Ivanka Gajić i direktor marketinga TV Arena sport Dejan Remetić, našim studnetima na studijskom programu Sportsko novinarstvo biće omogućeno sticanje stručne prakse i neophodnog iskustva, a za sve to će na televiziji Arena sport imati izvanredne uslove.

Arena sport poseduje mrežu od pet televizijskih kanala, posluje regionalno, a osim u Srbiji njeni kanali se gledaju i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji. TV Arena sport nosilac je ekskluzivnih tv prava za neke od njaznačajnijih sportskih događaja na svetu poput fudbalske Lige šampiona, UEFA Lige Evropa, američke košarkaške NBA lige, profesionalne hokajške NHL, Lige šampiona u rukumetu i mnogih drugih…

– Medijskoj kući kao što je TV Arena sport, koju predstavljam, uvek će biti potrebni kvalitetni i stručni kadrovi. Fakultet za sport je pravo mesto gde možete steći preko potrebno znanje i veoma kvalitetno obrazovanje i zato smo veoma zadovoljni što smo danas postali partneri. Uveren sam da će naša saradnja biti uspešna i na obostrano zadovoljstvo, a da ćemo mnoge od vas uskoro videti u našim redovima – rekao je Dejan Remetić.

O značaju potpisanog ugovora za Fakultet za sport govorila je dekanka našeg fakulteta prof. dr Ivanka Gajić:

– Veoma nam je drago da je jedna tako renomirana sportska medijska kuća prepoznala naš Fakultet kao instituciju koja obrazuje kvalitetne sportske novinare. Naš zadatak je da studentima podarimo najbolje moguće znanje, ali i da učinimo sve da ih dovedemo u poziciju da što je lakše moguće dođu i do zaposlenja u struci za koju su školovali. Ovakvi ugovor o poslovnoj tehničkoj saradnji nam u tome pomažu u znatnoj meri i zbog toga sam posebno ponosna – konstatovala je prof. dr Ivanka Gajić.