Pod pokroviteljstvom Evropske komisije, od 23. do 30. septembra, već petu godinu zaredom biće realizovan projekat pod nazivom Evropska nedelja sporta u kojoj će svoje aktivno učešće, kao i prethodnih godina, imati i Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Cilj ove akcije je da se se poseban fokus stavi na mentalno i fizičko zdravlje, a kampanja uz hešteg #BeActive okupiće milione ljudi širom Starog kontinenta sa željom za izgradnjom boljeg i zdravijeg stila života.

U ovoj akciji je 2019. učestvovalo čak 16 miliona Evropljana iz 42 zemlje, a ove godine se očekuje još masovniji odziv kao odgovor na sve životne specifičnosti koje je sa sobom donela pandemija virusa Covid-19.

Kao dugogodišnji član EPSI-ja (Evropske platforme za sportske inovacije) Fakultet za sport, odnosno njegovi zaposleni podržaće projekat ove sportske organizacije pod nazivom HEMA (Healthy Employee Mobile and Active), a ovom prilikom pozivamo i sve naše studente da se priključe ovoj akciji. Sve što je potrebno je da preuzmete aplikaciju prvog dana izazova 23. septembra, koja će meriti broj koraka dok hodate, trčite ili vozite bickl i budete što aktivniji do 7. oktobra i završetka kampanje. Aplikacija za android uređaje se može preuzeti OVDE, a za Apple uređaje OVDE.

Takođe, u sklopu Evropske nedelje sporta Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ će za svoje studente omogućiti merenje telesnog sastava i motoričkih sposobnosti čime će i zvanično u rad biti stavljena nova Naučno-istraživačka labaratorija Fakulteta za sport. Naši studenti moći će da provere procente masti i mišića u organizmu kao i nivo mišićne sile i snage, a svi zaniteresovani treba da se zaključno sa petkom prijave putem mejla svetlana.petronijevic@fzs.edu.rs. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i broj indeksa.

Budite aktivni.