U skladu sa sporazumom o međusobnoj saradnji, Fakultet za sport je u okviru Beogradskog maratona organizovao niz aktivnosti.

U petak, 25.  aprila, održana je edukativna klinika na Fakultetu za sport, sa ciljem pružanja korisnih zdravstvenih informacija učesnicima maratonske i polumaratonske trke. Predavači su bili istaknuti lekari i predavači sa Fakulteta za sport, koji su govorili o kardiovaskularnim rizicima kod maratonaca, o načinu uspostavljanju optimalnog tempa i načinu oporavka posle trke, kao i mogućim povredama kod maratonaca i načinima njihovog lečenja.

U subotu je na našem fakultetu održana obuka za stotinak volontera na Beogradskom maratonu, koji su svojim radom doprineli uspehu ove najveće sportske manifestacije na Balkanu. Definisani su načini komunikacije, anticipirane potencijalne poteškoće i nepredviđene situacije, i zaokružene sve dosadašnje pripreme sa volonterima. Preneta znanja i dobre prakse trenera volontera, koji imaju veliko iskustvo uspešno organizovanje Beogradskog maratona.

U nedelju, na samoj maratonskoj trci, Fakultet za sport imao je svoju Okrepnu stanicu na kojoj je tim sastavljen od ambasadorke FIBE Nataše Kovačević i drugih student našeg fakulteta, kao i međunarodnih volontera, pružao okrepljenje i podršku učesnicima Maratona.

Galerija