Kao i prethodne godine, ali u većem obimu, Fakultet za sport će uzeti aktivno učešće i na ovogodišnjem 28. SuisseGas Beogradskom maratonu. Pored organizacije i opsluživanja okrepne stanice, koja će se nalaziti u Bulevaru umetnosti, kod Merkator centra na Novom Beogradu, Fakultet za sport će učestvovati i u takmičarskom delu maratona. Dve štafete, mešovita u sastavu Emilija Milčić, Gorana Cvijetić, Branko Lazović i Ognjen Stojanović, kao i muška, koju će trčati Darko Habuš, Milovan Čvokić, Luka Jordanović i Bojan Matić, učestvovaće na Prvenstvu Srbije u štafetnom polumaratonu za studente, koje se ove godine održava u sklopu 28. SuiseeGas Beogradskog maratona.

Opšti utisak o saradnji Beogradskog maratona i Fakulteta za sport upotpunjuju aktivnosti u pripremi ovogodišnje maratonske trke. Naime, od 03.marta, u Domu omladine Beograd, izvode se sadržaji u sklopu edukativnog programa, koji su zajednički pripremili, organizovali i realizuju Beogradski maraton i Fakultet za sport, a sa ciljem što kvalitetnije pripreme rekreativaca za predstojeću trku. U sklopu tog stručno-edukativnog rada, održano je pet predavanja, realizovane su po dve tribine i klinike. O čemu se konkretno govorilo možete videti iz filma.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se priključe timu Fakulteta i daju svoj doprinos aktivnostima koje slede u sklopu predstojećeg Beogradskog maratona. Lice za kontakt je docent dr. Igor Radošević (igor.radosevic@fzs.edu.rs).