Veliko prizanje stiglo je za doc. dr Svetlanu Petronijević, nastavnika na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Na kongresu Svetske mačevalačke federacije (FIE) u Lozani, na kojem su prisustovali i predstavnci Mačevalačkog saveza Srbije, Svetlana je izabrana u Savet „Žene i mačevanje“.

Jako sam ponosna zbog ove funkciju iz razloga što sam već član Komisije Olimpijskog komiteta Srbije „Žene i sport“.  Često se postavlja pitanje da li i devojčice mogu da treniraju mačevanje? Bez obzira ko je sa druge strane mača, devojka, dečak, devojčica, mlad ili star, borba se može završiti pobedom sa bilo koje strane. To i jeste lepota mačevanja. Zato su pred mačem svi jednaki. Nadam se da ćemo udruženim snagama vratiti što više devojčica u sport, bilo mačevanje ili neki drugi. Mislim da je ovo uspeh i moj lični i Mačevalačkog saveza Srbije i naravno Fakulteta za sport, koji uvek sa ponosom predstavljam“, istakla je Svetlana Petronijević.

Svetlana je tokom profesionalne karijere bila višestruki šampion države u mačevanju. Trenutno obavlja i funkciju predsednika Mačevalačkog kluba Crvena zvezda.