Proslavljeni srpski plivač i naš nacionalni rekorder u nekoliko disciplina Velimir Stjepanović postao je student našeg Fakulteta. Stjepanović je upisao prvu godinu na studijskom programu Menadžment u sportu.

– Velika nam je čast što je još jedan veoma uspešan srpski sportista i Olimpijac izabrao naš Fakultet da se obrazuje i stručno usavršava. I za Velimira Stjepanovića, kao i za sve vrhunske sportiste koji studiraju na našoj visokoobrazovnoj ustanovi, omogućili smo vrhunske uslove koji će mu pomoći da neometano obavlja sve svoje sportske obaveze i studira. Ostaje mi samo da mu poželim mnogo sreće u daljoj sportskoj karijeri, a ne sumnjam da će u studiranju biti podjednako uspešan kao i u bazenu – konstatovala je prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Velimir Stjepanović trostruki je šampion Mediterana. Osvojio je dva zlata i jedno srebro na šampionatima Evrope, a zlato i bronzu ima i sa evropskih prvenstava u malim bazenima. Takođe, bronzano odličje osvojio i na Svetskom prvenstvu u malim bazenima 2014. godine.