Posle Nikole Rađena, Viktora Rašovića, Radomira Drašovića, Lazara Dobožanova, Nebojše Toholja i Đorđa Lazića, još jedan vrhunski vaterpolista postao je student našeg fakulteta. Reč je o reprezentativcu Srbije Savi Ranđeloviću koji je upisao studijski program Menadžment u sportu.

– Moj dugogodišnji prijatelj, saigrač iz reprezentacije i cimer na mnogim velikim takmičenjima, Viktor Rašović mi je preporučio da upišem ovaj Fakultet. Poučen njegovim veoma pozitivnim iskustvom vrlo lako sam doneo odluku – otkriva Ranđelović i dodaje:

– Viktor je diplomirao ovog leta na smeru Sportsko novinarstvo i sa mnogo lepih reči mi je pričao o Fakultetu. Pre svega, na ličnom primeru mi je pokazao da sportska karjera ni na koji način neće trpeti zbog obaveza na Fakultetu. Meni to zaista mnogo znači jer sam trenutno maksimalno posvećen vaterpolu.

U prilog ovih reči Save Ranđelovića ide podatak da je tokom čitavog leta bio sa reprezentacijom uz samo sedam slobodnih dana. Satisfakcija za ogromno odricanje i uložen trud su tri osvojene medalje sa državnim timom i to dve zlatne, u Svetskoj ligi i na Univerzijadi, i jedna bronzana na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

– Ne vidim sebe ni u jednom poslu koji nije vezan za svet vaterpola. Studiraću menadžment, a možda se okušam i kao trener. Videćemo, želja mi je da igram još sigurno desetak godina – poručio je Ranđelović.

Od ove sezone Sava Ranđelović novi je član ekipe OSC iz Budimpešte, a kuriozitet koji je vezan za Ranđelovića je da od kada je ušao u seniorski državni tim redovno osvaja medalje. Na 11 uzastapnih velikih takmičenja osvojio je isto toliko odličja, od čega čak 10 zlatnih.