Ljubav prema sportu na jednoj i menadžmentu na drugoj strani, Vukić Kljajić je spojio na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Jedan je od najboljih studenata na studijskom programu Menadžment u sportu, što se vidi i iz njegovog proseka 9,44.

Kljajić, student treće godine, ušao je u odabrani krug studenata koje je Savet FZS za odlične rezultate nagradio umanjenjem školarine od 300 evra.

„Lepa i praktična stvar. Moram da priznam da meni mnogo znači i sa finansijske strane, jer sam i do sada deo školarine plaćao sam. Nije ovo mali ovo uopšte mali iznos. Naravno mnogo znači i to što je Fakultet pokazao da brine o svojim najboljim studentima i to je sigurno motiv da nastavim ovako do kraja osnovnih studija“, izjavio je Vukić Kljajić.

Kao perspektivan mladi džudista Vukić je odlučio da upiše Fakultet za sport.

U tom trenutku mi je bilo važno da kao aktivan sportista koji će imati jaku vezu sa sportom. Čuo sam za Fakultet za sport raspitao se i odlučio da upišem studijski program Menadžment u sportu. Na tu odluku je uticalo i što se otac bavi menadžmentom i već sam imao određene znanje. Ispostavilo se da je Fakultet za sport bio pravi izbor“.

Kljajić je potpuno zadovoljan onim što je za sada dobio studiranjem na našem fakultetu.

Profesori su izvanredni. Sviđa mi se 95 posto stvari koje učimo na Fakultetu. Ja sam možda za razliku od nekih došao sa dosta praktičnog znanja, a falila mi je teorija. Zato sam i maksimalno trudio da naučim neke stvari, jer samo kombinacija teorije i prakse može da dovede do vrhunskih rezultata u bilo kojoj oblasti, naravno i u sportu“

Da je Fakultet za sport pravo mesto za njega, Kljajić potvrđuje sledećim rečima.

Plan mi je da kada završim osnovne studije, upišem i master. Želim da steknem još šire znanje, jer će mi to sigurno koristiti u budućnosti“

Sportska karijera Vukića se zbog velikog broja povreda polako bliži kraju i zbog toga želi da u sportu ostane na drugi način.

Imao sam odličnu perspektivu kao džudista. Bio sam šampion Balkana, otvarili su sjajni vidici. Međutim, problemi su počeli sa jednom povredom, nadovezala se druga, treća i više nije bilo povratka na visoki nivo. Profesionalni sport je surov, posebno individualni sportovi, gde se mnogo truda uloži, a nema satisfakcije ni finansijske ni bilo koje druge. Zato mi i izgubimo veliki broj sportista na tom prelazu iz juniorskog u seniorski staž“, kaže Klajić.

Vukić želi da njegovo znanje sa Fakulteta za sport bude u službi mladih sportista.

To je moja velika želja. Hoću da pomognem u organizaciji, da popravimo stanje u džudou, iako je ono sada mnogo bolje nego pre recimo deset godina. Međutim, ima tu još mnogo prostora za napredak. Želim da budemo uz mlade sportiste u ranoj fazi njihovog razvoja kada im je pomoć najpotrebnija i da ih ispratimo i omogućimo im da uz vrhunske uslove dođu do vrhunskih rezultata“, kaže Kljajić.