Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nastavio je da širi krug svojih partnera. Novi ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan je sa ŽFK Crvena zvezda.

Od svog osnivanja Fakultet za sport kontinuirano pruža podršku sportskim organizacijama među kojima je i Olimpijski komitet Srbije, a uspešna saradnja ostvaruje se i sa preko 80 granskih sportskih saveza, klubova i medijskih kuća.

Ugovor koji su potpisali predsednica ŽFK Crvena zvezda Sandra Sremčević i dekan Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, prof. dr Nebojša Čokorilo obezbedio je stipendije za izuzetno perspektivne Zvezdine fudbalerke, sestre Ninu i Minu Čavić, koje su i reprezentativke naše zemlje. Sa druge strane studenti Fakulteta za sport biće u prilici da u renomiranom fudbalskom klubu obavljaju stručnu praksu, a ovaj protokol o saradnji omogući će i zajedničko učešće u međunarodnim projektima.

„Veoma smo ponosni što na ovakav način pružamo podršku razvoju mladih talenata u ženskom fudbalu u Srbiji. Misija našeg Fakulteta je da obrazujemo mlade sportiste, da im obezbedimo uslove da mogu sportski da se razvijaju, ali da ne zapostavljaju svoje obrazovanje. Jer, uloga sportiste u modernom društvu je specifična, imaju mnogo obaveza, a naš Fakultet u tom smislu im pruža odličnu podršku kako bi uporedo mogli da stiču obrazovanje i beleže vrhunske sportske rezultate. Zadovljstvo nam je što je ŽFK Crvena zvezda postao naš partner i uveren sam da će ovo biti izuzetno uspešna saradnja“, konstatovao je prof. dr Nebojša Čokorilo.

Fudbalerke Crvene zvezde Nina i Mina Čavić istakle su veliku zahvalnost Fakultetu za sport na dobijenim stipendijama, ali i svom klubu:

„Ovaj Fakultet je prava stvar za mlade sportiste Stipendije koje smo dobili su veliki podsticaj za nas, jer su na neki način zalog za našu budućnost i priprema se za ono što će doći kada se fudbalska karijera završi. Sticanjem diplome bićemo u prilici da ostanemo u sportu što će nam mnogo značiti – poručila je Mina Čavić.

Predsednica ŽFK Crvena zvezda Sandra Sremčević istakla je da će znalaj saradnje sa Fakultetom za sport biti višestruk:

„Srećna sam što smo u prilici da nešto ovako značajno uradimo za naše devojke. Želja nam je da ih što duže zadržimo u Srbiji, da se kao fudbalerke razvijaju u našoj zemlji i time podižu kvalitet ženskog srpskog fudbala. Zato sam veoma zahvalna Fakultetu za sport koji je prepoznao i podržao naše ideje. Milsim da će ova naša saradnja sa Fakultetom za sport biti odličan stimulans za naše igračice, ali možda i putokaz drugim sportskim kolektivima jer je obrazovanje mladih sportista od izuzetnog značaja – zaključila je Sandra Sremčević.