Marko Radulović i Luka Pjevančić, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca i osvajači zlatne medalje sa juniorskom reprezentacijom Srbije na Svetskom šampionatu u Pragu ove godine, upisali su Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Talentovani sportisti su se opredelili za studijski program Menadžment u sportu. Oni su se tako pridružili klupskim drugovima Stefanu Brankoviću, Jovanu Tanasijeviću i Nemanji Stanojeviću, kao i Vladimiru Mišoviću (VK Crvena zvezda) i Petru Jakšiću (VK Partizan), članovima juniorske reprezentacije, koji su od ranije na našem Fakultetu.

„Fakultet sam upisao na preporuku klupskih drugova. Od njih sam dobio samo reči hvale i o profesorima i o načinu funkcionisanja. Mislim da je za mene to u ovom trenutku najbolji mogući izbor i očekujem da ću uspeti da spojim sportske sa obavezama na Fakultetu“, istakao je Marko Radulović.

Mladi reprezentativac Srbije veruje da će mu znanja sa Fakulteta najviše trebati kada okonča spotsku karijeru.

U današnjem svetu obrazovanje je ključno. Želim da steknem zvanje i da se ozbiljno bavim menadžerskim poslom. Verujem da ću na Fakultetu za sport dobiti sve što je potrebno na mom akademskom putu“.

Marko Radulović i ove sezone biće jedan od glavnih aduta Radničkog, aktuelnog šampiona države. Prvenstvo Srbije je nikada jače, a naročito se pojačala ekipa Novog Beograda, koja će im biti glavni adut na putu do odbrane trona.

Biće teško. Činjenica je da se Novi Beograd strašno pojačao, ali mi se nikoga ne bojimo i nikome ne priznajemo da je bolji. Verujem da će veći pritisak biti na njima, a nama ostaje da naporno radimo i ostanemo broj jedan u Srbiji“, kaže Radulović.

Marko je jedan od nosilaca igre u juniorskoj reprezentaciji. Očekuje se da će uskoro zaigrati i za seniorsku reprezentaciju Srbije.

To je velika želja i najveća čast. Ako zaslužim, poziv će sigurno doći“, rekao je Marko Radulović.