Drugi upisni rok na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ počeo je 24. avgusta i trajaće do 2. oktobra. Fakultet za sport na Novom Beogradu poseduje jedinstvene studijske programe osmišljene po ugledu na vodeće evropske fakultete iz oblasti sporta, koji su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije:

Osnovne akademske studije

– TRENER U SPORTU (zvanje Diplomirani trener u sportu – 240 ESPB)

– MENADŽMENT U SPORTU (zvanje Diplomirani menadžer u sportu – 240 ESPB)

– SPORTSKO NOVINARSTVO (zvanje Diplomirani sportski novinar – 240 ESPB)

Master akademske studije

– TRENER U SPORTU (60 ESPB)

– MENADŽMENT U SPORTU (60 ESPB)

– MENADŽMENT U TURIZMU I REKREACIJI (60 ESPB)

– FIZIČKO VASPITANJE I SPORT (studijski program je u procesu akreditacije)

Uslovi za upis

Pravo upisa na osnovne akademske studije (OAS) imaju kandidati koji imaju završeno srednjoškolsko obrazovanje u trajanju od 4 godine, dok mogućstvo upisa na master akademske studije (MAS) imaju kandidati sa završenim odgovarajućim fakultetom i sa ostvarenih 240 ESPB.

Prijemni ispit nije eliminacionog karaktera

Prijemni ispit na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nije eliminacionog karaktera. Test obuhvata 30 pitanja iz oblasti opšte kulture, poznavanja sporta i kognitivnih sposobnosti i zamišljen je tako da omogući uvid u specifične sklonosti i kvalitete kandidata.

Profesori Fakulteta za sport su priredili pripremni materijal za polaganje testa, koji sadrži 200 pitanja, od kojih će se 30 naći na samom prijemnom ispitu. Pripremni materijal možete preuzeti OVDE.

Školarina

Cena godišnje školarine na svim studijskim programima osnovnih akademskih studija iznosi 1.700 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate. Školarina na svim studijskim programima master akademskih studija iznosi 2.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate. Godišnja školarina pokriva sve troškove studija (prijemni ispit, upisni materijal, prijave ispita, overu semestra, izdavanje potvrda i uverenja, nastavne materijale u elektronskom obliku i osiguranje), a može se platiti u 9 rata.

Kandidati za upis na osnovne akademske studije po nekoliko osnova mogu ostvariti i popust na školarinu.

Fakultet za sport pruža sledeće finansijske olakšice:

– 250 evra pojedinačnog popusta na iznos godišnje školarine za članove porodice (iz iste porodice se upisuje najmanje dvoje studenata);

– 200 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole i one koji, po Pravilnicima o kategorizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije, ispunjavaju kriterijume za perspektivne sportiste i vrhunske sportske stručnjake;

– 100 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji se odluče da prilikom upisa uplate ceo predviđeni iznos;

– 100 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su završili srednju školu sa odličnim uspehom;

– 50 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su završili srednju školu sa vrlo dobrim uspehom, kao i za kandidate koji predviđeni iznos školarine uplate u dve jednake rate, prvu prilikom upisa, a drugu na početku letnjeg semestra.

Broj mesta je ograničen

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u školsku 2020/2021. na svoje studijske programe u prvu godinu studija upisuje ograničen broj studenata:

Osnovne akademske studije: Trener u sportu – 90 studenata, Menadžment u sportu – 90 studenata, Sportsko novinarstvo – 40 studenata

Master akademske studije: Trener u sportu – 25 studenata, Menadžment u sportu – 25 studenata, Menadžment u turizmu i rekreaciji – 25 studenata.

Rezerviši svoje mesto na vreme. Ostvari svoje ambicije, stekni znanje za medalje. ONLINE prijava se može popuniti OVDE.