Beograd, 23. 04. 2017.

U subotu, 22. aprila održan je jubilarni 30. Beogradski maraton na kome je učestvovalo rekordnih 7.000 takmičara u maratonu i polumaratonu iz 60 zemalja, kao i oko 20.000 ljudi u tradicionalnoj “Trci zadovoljstva”. U okviru Beogradskog maratona održano je i Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu za studente na kome je učešće uzeo i naš fakultet koji je imao timove u muškoj i mešovitoj konkurenciji.

Mešovita štafeta u sastavu Ognjen Stojanović, Radmila Đurović, Vuk Krunić i Ivana Srbinoski zauzela je drugo mesto, posle studenata Medicinskog fakulteta, prešavši deonicu od 21,1 km za 1:34:40.

U 10 časova  na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske startovala je i muška štafeta Fakultata za sport koju su činili Branko Lazović, Miloš Tanović, Vladimir Danko i Petar Benderać. Poslednja izmena bio je Petar Benderać koji je, prešavši cilj, obezbedio svojoj ekipi 4. mesto vremenom 1:32:34.

Jubilarni 30. Beogradski maraton održan je pod sloganom “Maraton spaja”, a Beograd je u subotu bio prava prestonica svetske atletike. Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva doprineli su neverovatnoj atmosferi i pozitivnoj energiji koju nosi duh maratona. Znak za start trke ove godine dali su legendarni asovi, promoteri prethodnih godina, Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer.

Ovom prilikom, čestitamo našim sjajnim studentima na velikom uspehu koji su ostvarili na 30. Beogradskom maratonu.