Uspešna saradnja Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i Udruženja sportskih novinara Srbije se nastavlja i još više produbljuje. Sve je počelo sjajnim predavanjem koje je studentima Sportskog novinarstva održao dugogodišnji komentator RTS-a i predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Petar Denda. Nastavak je usledio dodelom novinarskih legitimacija USNS za osmoro naših najboljih studenata sa studijskog programa Sportsko novinarstvo, koje im omogućavaju da prate i izveštavaju sa najznačajnijih sportskih događaja u zemlji i tako stiču bogato iskustvo.

Saradnja će biti još više konkretizovana činjenicom da će sajt Udruženja sportskih novinara Srbije postati sportski portal, a da će studenti sa studijskog programa Sportsko novinarstvo dobiti priliku da objavljuju svoje najbolje novinarske radove na ovom sajtu.

– S obzirom da naši studenti rade mnogo praktičnih radova, najbolji tekstovi koji se budu radili kroz nastavu moći će da se objave na sajtu usns.rs. To će biti neka vrsta nagrade, ali i dodatnog motiva za naše studente, prilika da među budućim kolegama ali i sportskim redakcijama budu prepoznati još tokom studija.Takođe, pružićemo mogućnost našim studentima da preuzmu inicijativu, daju predloge za teme, da dodatno pišu, tako stiču dodatnu praksu i na taj način spoje lepo i korisno – objasnio je prof. dr Radivoje Petrović.

Idejni tvorac celog projekta Petar Denda istakao je da će sajt Udruženja imati najbrojniju redakciju koju će činiti 250 sportskih novinara, koji su članovi Udruženja, a da će osnovni postulat u radu biti kvalitet:

– Nije nam cilj da se takmičimo sa drugima u dnevnom informisanju i aktuelnim vestima, već ćemo se vuše baviti „sporovoznim“ temama, da probamo da zaličimo na nekadšanji Tempo, samo u elektronskoj formi. Nedavno sam održao predavanje studentima Sportskog novinarstva na Fakultetu za sport, najbiljima među njima podelio legitimacije Udruženja, a za najkvalitetnije tekstove tih studenata takođe će biti mesta na našem portalu – rekao je između ostalog u izjavi za Sportski žurnal u najavi  čitavog projekta Petar Denda.